Cel mai bun aparat de aer conditionat cu Wi-Fi care poate fi controlat de la distanta

Confortul termic din casa, apartamentul sau biroul dumneavoastra trebuie mentinut atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara cand temperaturile devin uneori insuportabile. Pentru a facilita acest lucru, dar si pentru a putea controla acest proces de la distanta prin intermediul smartphone-ului trebuie sa apelati la un aparat de aer conditionat cu Wi-Fi.

Aceasta tehnologie va permite sa setati sau sa programati aerul conditionat prin intermediul unei aplicatii de pe telefonul mobil sau de la distanta chiar si cu o tableta. E ca si cum ati folosi o telecomanda mai inteligenta. In acest mod aerul din locuinta se va raci din timp, chiar inainte ca dumneavoastra sa intrati pe usa.

Avand in vedere ca au la baza functii si caracteristici mai avansate, asemenea aparate au totusi preturi destul de accesibile. De exemplu pot fi chiar sub 1500 lei, continuand cu valori mai insemnate cum ar fi: intre 1500 – 3000 lei (majoritatea), 3000 – 5000 lei sau peste 5000 lei.

Pentru a fi siguri ca veti achizitiona cel mai bun aparat de aer conditionat cu Wi-Fi va recomandam ca sa alegeti produse care apartin urmatoarelor brand-uri: Carrier, Samsung, Mitsubishi Electric, Vivax, Daikin, LG, Zantia, Gree, Star-Light sau Heinner. In acest mod veti fi siguri ca veti beneficia de cele mai noi tehnologii din domeniu.

Majoritatea aparatelor sunt de tip standard si se monteaza pe perete. Suprafata pe care o pot acoperi in timpul functionarii variaza destul de mult, putand face fata unor incaperi chiar mari ca de exemplu: intre 16 – 25 mp, 26 – 30 mp, 31 – 60 mp (majoritatea), 61 – 80 mp si chiar peste 80 mp.

Capacitatile de racire ale acestora pot varia si ele, cumparatorii optand de obicei pentru cele care se invart in jurul valorii de 12000 btu. Daca le veti monta in incaperi mai mici atunci sunt bune si cele de 9000 btu, iar pentru spatii rezidentiale sau comerciale mai mari va recomandam sa alegeti aparatele de 18000 btu sau de 24000 btu.

cel mai bun aparat de aer conditionat cu wi-fi

Cel mai bun aparat de aer conditionat cu Wi-Fi

Economia de energie este si ea foarte importanta in ziua de azi, deoarece toata lumea isi doreste performanta maxima la costuri minime. In plus veti contribui la mentinerea unui mediu mai ecologic. Clasele de eficienta energetica de racire intalnite sunt: A+, A++ (cele mai multe) si A+++.

Intr-o casa este nevoie de liniste de obicei, iar nivelul de zgomot generat de asemenea aparate trebuie sa se incadreze intre anumite valori care sa nu deranjeze fonic. Functionarea silentioasa este un aspect pe care multa lumea il cauta in cazul unor asemenea articole electrocasnice de climatizare, valorile cele mai apreciate fiind urmatoarele: sub 25 dB, 25 – 35 dB, 36 – 50 dB (majoritatea) si 51 – 60 dB.

Va mai sfatuim ca atunci cand achizitionati un asemenea produs sa va uitati la urmatoarele detalii: daca are sau nu kit de instalare inclus, ce functii speciale are in afara de cele clasice (racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare), daca are tehnologie cu inverter in cazul compresorului si daca are filtre anti-praf performante.

 

In randurile urmatoare va vom prezenta 6 recomandari de aparate de aer conditionat cu Wi-Fi de la emag, pentru a vedea mai precis care dintre ele se potrivesc cerintelor fiecaruia.

Carrier 42QHC012DS Y16 IPLUS

Un exemplu perfect de tehnologie wi-fi integrata este si modelul Carrier 42QHC012DS Y16 IPLUS care va ofera posibilitatea de a-l controla de la distanta chiar si cu telefonul mobil. Cu o capacitate generala de 12000 btu, acesta este destinat in special incaperilor cu suprafete de pana la 24 – 35 mp.

Cu ajutorul compresorului rotativ tip DC Inverter racirea sau incalzirea se vor efectua uniform si cu o eficienta energetica mai mare de tipul clasei A++. In ceea ce priveste calitatea aerului eliminat, aceasta este chiar una buna mai ales datorita filtrelor performante tip Cold Catalyst, de ionizare si tip HEPA. Aerul va fi astfel purificat prin ionizare, iar praful si alergenii vor disparea. Garantia oferita este de 36 luni.

Principalele functii pe care le indeplineste sunt: de racire, incalzire, ventilatie si dezumidificare. Pe langa acestea noul model aduce in prim plan si alte tipuri de functii mai speciale cum ar fi: Follow me, dezghetare automata, Modul X-Eco, repornire automata, detectarea automata a scurgerilor, prevenirea formarii mucegaiului, functia Turbo si curatarea automata. Cu ajutorul acestui aparat nu va veti mai plange de formarea curentilor reci de aer.

Alte caracteristici tehnice utile ar mai fi: are 4 trepte ventilator, nivelul de zgomot al unitatii interne este de 40 dB, dimensiunile acesteia sunt 812 x 192 x 300 mm, iar greutatea sa este de 9 kg.

carrier 42qhc012ds y16 iplus aparat aer conditionat

Carrier 42QHC012DS Y16 IPLUS aparat aer conditionat

 

Samsung AR09KSWSBWKNZE

Un model interesant care poate fi controlat de la departare prin intermediul aplicatiei Smart Wi-Fi instalata pe smartphone este si Samsung AR09KSWSBWKNZE. Acesta are o capacitate mai mica decat cel anterior si anume este de 9000 btu. Totusi are o structura foarte compacta si este inzestrat cu functii si tehnologii de ultima generatie in materie de climatizare. Suprafata pe care o acopera poate fi de pana la 15 – 20 mp.

Datorita design-ului triunghiular mai aparte acesta ofera posibilitatea ca aerul sa fie racit mai repede si sa ajunga mai departe distribuindu-se uniform. Virusii, bacteriile, alergenii si praful sunt eliminati cu succes datorita filtrelor Neo Triple si HD antibacterian. Bineinteles ca este dotat inverter si compresor modern tip BLDC, acest lucru observandu-se si prin economia de energie pe care o face. Clasa de eficienta energetica este A++.

Amintim principalele functii cat si cele mai speciale: racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare, Fast Cool, Auto Restart, Wi-Fi Control, Turbo, Sleep, Timer si Power Save. Mai precizam cateva specificatii tehnice importante: are garantie de 24 luni, 4 trepte ale ventilatorului, nivelul de zgomot generat de unitatea interna poate fi de pana la 54 dB, dimensiunile unitatii interne sunt 826 x 261 x 261 mm, iar greutatea acesteia este de 9.5 kg.

samsung ar09kswsbwknze aparat aer conditionat

Samsung AR09KSWSBWKNZE aparat aer conditionat

 

Mitsubishi MSZ-DM35 Inverter

Ca de obicei cei de la Mitsubishi ne impresioneaza prin gama profesionala de aparate de aer conditionat. Modelul MSZ-DM35 Inverter este dotat cu functia wi-fi ready si cu telecomanda. Este super silentios, are la baza tehnologia DC Inverter si poate fi programat zilnic. Nivelul de zgomot atins se situeaza intre valorile 22 – 45 dB.

In afara de cele 4 functii de baza mai are incorporate si altele mai speciale precum: functia Econo Cool, auto-curatare, auto-restart, dezghetare automata si timer. Filtrele au si ele un rol important pentru calitatea aerului eliminat avand rol antibacterian, anti-alergic, dezodorizant si anti-praf.

Montarea acestuia se face pe perete in incaperi cu suprafata de pana la 25 – 35 mp. Capacitatea generala de racire pe care o dezvolta este de 12000 btu si apartine clasei energetice A+. Are o garantie chiar buna ce acopera o perioada de 36 luni. Are dimensiunile 799 x 290 x 232 mm si greutatea de 9 kg.

mitsubishi msz-dm35 inverter aparat de aer conditionat

Mitsubishi MSZ-DM35 Inverter aparat de aer conditionat

 

Vivax ACP-12CH35AERI GOLD R-Design Wi-Fi Ready

Cei care apreciaza un design de calitate pot opta pentru un model deosebit de la Vivax si anume ACP-12CH35AERI GOLD R-Design Wi-Fi Ready. Acesta, pe langa aspectul impecabil pe care-l are, va ofera confortul dorit in zilele calduroase de vara. Acest lucru este posibil datorita functiilor pe care le are: ionizator, autodiagnoza, autocuratare, autodetectie scurgeri de freon, I Feel, functia Turbo de ventilare, Mute si dezghetare inteligenta.

Nu putea sa lipseasca tehnologia DC Inverter din structura compresorului, care asigura o functionare optima cu consum redus de energie conform clasei A++. Cei 12000 btu fac fata utilizarii atat in spatii rezidentiale cat si in cele comerciale, iar cu o garantie de 36 luni nu trebuie sa va mai faceti griji in cazul in care se defecteaza ceva.

Calitatea aerului din incaperea in care este amplasat va fi mult imbunatatita si asta datorita filtrelor Bio si anti-praf cu care este echipat. Alte elemente tehnice de baza ar mai fi: prezenta a 12 trepte de viteza, are display digital, nivelul zgomotului generat de unitatea interioara este de 52 dB, dimensiunile acesteia sunt 802 x 189 x 297 mm la o greutate de 8.2 kg.

vivax acp-12ch35aeri gold r-design wi-fi ready aer conditionat

Vivax ACP-12CH35AERI Gold R-Design Wi-Fi Ready aer conditionat

 

Daikin Bluevolution FTXM35M-RXM35M

Un nume de brand celebru din lumea aparatelor de aer conditionat este si Daikin care, pe partea de control Wi-Fi, vine cu modelul Bluevolution FTXM35M-RXM35M. Acesta impresioneaza placut prin functiile avansate pe care le are: ochi inteligent, programator 24 ore, flux de aer 3D, adaptor wi-fi, autocuratare si autodiagnoza.

Acesta functioneaza pe baza de inverter si foloseste un agent frigorific mai ecologic de tip R-32. In acest mod va avea o eficienta energetica mai mare, fapt care se poate observa si prin apartenenta la clasa A+++. Datorita ochiului inteligent jetul de aer rece nu va fi indreptat direct catre dumneavoastra.

Capacitatea de 12000 btu il face ideal de amplasat in camere cu suprafete de pana la 25 – 35 mp. Design-ul compact si modern acompaniat de dimensiunile unitatii interioare de 811 x 294 x 272 mm il fac sa se integreze cu succes in locuinta dumneavoastra. Sa nu uitam cateva detalii esentiale care-l caracterizeaza: are o garantie de 36 luni, foloseste tehnologia Flash Streamer, este foarte silentios si elimina eficient praful, alergenii sau bacteriile cu ajutorul filtrelor.

daikin bluevolution ftxm35m-rxm35m aparat aer conditionat

Daikin Bluevolution FTXM35M-RXM35M aparat aer conditionat

 

Vivax ACP-12CH35AEVI BLACK MIRROR V-Design Wi-Fi

Un alt model cu performante remarcabile vine de la Vivax si poarta numele de ACP-12CH35AEVI BLACK MIRROR V-Design Wi-Fi. Dupa cum spune si numele sau se poate observa ca are incorporata tehnologia wi-fi pentru control de la distanta.

Se aseamana mult cu cel de la recomandarea cu numarul 4 ca si caracteristici. Design-ul este insa unul pe negru cu display digital. Amintim pe scurt principalele functii pe care le indeplineste: are ionizator, functia I Feel, 3D Airflow, protectie anti-inghet, autodiagnoza, autocuratare, Turbo de ventilare si functia Eco.

Filtrele prezente sunt de tip Bio si anti-praf, calitatea aerului din incapere fiind mult imbunatatita in acest mod. Functioneaza pe baza de Inverter, are capacitatea generala de 12000 btu si apartine clasei A++ de eficienta energetica. Aparatul de la Vivax poate face fata unor suprafete de pana la 30 mp.

Alte caracteristici de baza pe care trebuie sa le cunoasteti sunt: garantia de 36 luni, nivelul zgomotului unitatii interne de 36 dB, dimensiunile acesteia de 897 x 312 x 182 mm si greutatea sa de 9.9 kg.

vivax acp-12ch35aevi black mirror v-design wi-fi aer conditionat

Vivax ACP-12CH35AEVI Black Mirror V-Design Wi-Fi aer conditionat

 

Acestea au fost cele 6 recomandari de aparate de aer conditionat cu wi-fi. Credem ca acopera majoritatea cerintelor pe care cei mai multi clienti le au. Ramane la aprecierea fiecaruia sa decida care sunt cele mai bune produse pentru casa sau biroul in care-si desfasoara activitatea.

Cu asemenea aparate va veti putea pregati din timp o atmosfera placuta in locuinta dumneavoastra chiar daca sunteti plecat. Acest lucru este posibil prin intermediul tehnologiei wi-fi care poate fi controlata de la departare cu ajutorul unui smartphone.