Cel mai bun aparat de aer conditionat de 12000 BTU – recomandari de top

Lunile de vara se apropie tot mai mult, iar zilele calduroase din iulie sau august pot fi uneori insuportabile daca temperaturile cresc exagerat de mult. Aparatele de aer conditionat au fost create exact pentru astfel de momente, deoarece sunt capabile sa va ofere confortul termic optim atunci cand aveti cea mai mare nevoie.

Asa cum spune si titlul articolului, in randurile care urmeaza va vom prezenta cateva informatii, sfaturi si recomandari utile despre cel mai bun aparat de aer conditionat cu capacitatea generala de 12000 BTU. Unitatea BTU masoara capacitatea de racire si incalzire a unui astfel de aparat.

Am ales aceste modele deoarece sunt printre cele mai populare in randul clientilor magazinului emag, putand acoperi suprafete de diverse dimensiuni: sub 15 mp, intre 16 – 30 mp, 31 – 40 mp sau intre 41 – 80 mp. Important este si pretul la care le gasiti, deoarece acesta va ajuta sa va orientati ce tip de aparat sa va achizitionati in functie de bugetul disponibil. Acesta se incadreaza in valori precum: sub 1500 lei, intre 1500 – 3000 lei (cele mai multe), 3000 – 5000 lei si peste 5000 lei.

Analizand cu atentie ofertele existente pe piata am ajuns la concluzia ca exista unele brand-uri mai performante ca altele in acest domeniu al aparatelor electrocasnice de climatizare. O mica lista a acestora include nume populare, dar si mai putin cunoscute precum: Vivax, Daikin, Mitsubishi Electric, Whirlpool, Gree, Star-Light, LG, Electrolux, Hitachi si Carrier.

Din cate am observat majoritatea aparatelor de aer conditionat de 12000 BTU au montare pe perete fiind tip standard, insa sunt si unele produse tip consola, multi-split sau portabile (care se pun pe podea). Consumul de curent electric este bine ca sa fie cat mai redus, aparatele avand diverse clase de eficienta energetica in acest scop: de la cele cu clasa A sau A+ pana la cele mai economice tip A++ (majoritatea) sau A+++.

cel mai bun aparat de aer conditionat 12000 btu

Cel mai bun aparat de aer conditionat 12000 BTU

Atunci cand va alegeti produsul preferat este indicat sa urmariti caracteristicile unitatilor sale: cea interna si cea externa. Ca de exemplu nivelul de zgomot al unitatii interne poate varia intre anumite valori precum: sub 25 dB, 25 – 35 dB, intre 36 – 50 dB (cele mai multe), 51 – 60 dB sau peste 60 dB. Dimensiunile si greutatea acestora sunt iar doua elemente importante care va ajuta sa va orientati cum si unde sa le montati in interiorul, respectiv exteriorul incaperii dumneavoastra.

Va mai precizam cateva caracteristici si functii esentiale la care este bine sa va uitati inainte de a le cumpara: ce garantie au, daca au sau nu implementata tehnologia wi-fi, daca au sau nu kit de instalare inclus, daca sunt echipate cu functiile de baza racire, incalzire, ventilare ssi dezumidificare, precum si daca compresorul are la baza tehnologia tip Inverter.

 

Dupa ce v-am prezentat informatii si sfaturi cu caracter general, ne-am gandit sa va listam in continuare 6 recomandari de top care fac referire la unele dintre cele mai bune aparate de aer conditionat cu capacitatea de 12000 BTU.

Star-Light ACM-12WIFI

Brand-ul Star-Light s-a impus de la inceput pe piata cu niste modele al caror raport calitate/pret este unul foarte bun. ACM-12WIFI are bineinteles capacitatea generala de 12000 btu, iar compresorul acestuia este inzestrat cu tehnologia Inverter pentru o eficienta crescuta.

Ceea ce iese in evidenta la acest produs este faptul ca poate fi controlat de la distanta cu ajutorul aplicatiei de pe mobil, fapt care se datoreaza tehnologiei Wi-Fi incorporata. Practic veti putea seta temperatura, porni sau opri aerul conditionat chiar daca nu va aflati acasa.

Functiile cu care se lauda fac fata cu brio pretentiilor cerute de majoritatea clientilor de pe emag: functia de racire, incalzire, dezumidificare sau ventilatie plus altele mai speciale precum functia Jet pentru racire rapida, sleep / night mode, timer, de autodiagnosticare, autorestart si wi-fi control.

Montarea acestuia se efectueaza pe perete, iar suprafata pe care o acopera poate fi de pana la 23 mp. Acest aparat este alcatuit din 2 unitati: interna si externa. Despre cea interna putem spune ca are urmatoarele specificatii: nivelul de zgomot este de 39 dB, dimensiunile sale sunt (L x l x h) 802 x 189 x 297 mm, iar greutatea acesteia este de 8.2 kg.

Alte elemente specifice acestui produs sunt urmatoarele: face parte din clasa A++ de eficienta energetica, are garantia de 24 luni si kit-ul de instalare este inclus. Agentul de racire folosit este R410A.

star-light acm-12wifi aparat de aer conditionat

Star-Light ACM-12WIFI aparat de aer conditionat

 

Whirlpool SPIW 412 cu Inverter

Suntem siguri ca ati auzit de tehnologia al 6-lea simt de la Whirlpool. Aceasta se regaseste si in acest domeniu, iar modelul SPIW 412 cu Inverter este un exemplu in acest sens. Cu ajutorul acestei tehnologii avansate acesta este capabil sa selecteze automat modul de operare (racire, ventilator, uscat) tinand cont de temperatura din camera.

Are o capacitate de racire de 12000 BTU, iar cu ajutorul functiei 4D Airflow aceasta are loc mult mai rapid, schimbul de caldura fiind mult mai eficient. Aparatul are in dotare un filtru HD + HEPA si in plus are filtrul Active Carbon care elimina mirosurile neplacute.

Principalele functii care ii pun in evidenta performantele sale sunt: auto-restart, dezumidificare, racire, auto-curatare, Power Save si Around U. Controlul rotatiilor compresorului este asigurat cu ajutorul tehnologiei cu inverter. Suprafata de montare este peretele, iar suprafata pe care o poate acoperi in timpul functionarii este de pana la 25 – 35 mp.

Iata si cateva dintre cele mai interesante caracteristici tehnice: apartine clasei A++ de eficienta energetica, are display, are garantia de 24 luni, 4 trepte ale ventilatorului, iar unitatea interna are dimensiunile 888 x 270 x 217 mm si o greutate de 8.5 kg.

whirlpool spiw 412 cu inverter aparat aer conditionat

Whirlpool SPIW 412 cu Inverter aparat aer conditionat

 

Gree GWH12QB-K3DNA1C

Un alt brand care ne surprinde placut poarta numele de Gree. Modelul GWH12QB-K3DNA1C este unul cu inverter si capacitatea de 12000 BTU. Acesta are inclusa functia Turbo si este echipat cu un filtru avansat tip Catechin care este anti-alergic, anti-bacterian si anti-praf.

La capitolul functii mai putem adauga: functia auto restart, timer, cea de racire, de incalzire, ventilatie, dezumidificare, dezghetare automata, autodiagnoza si Super Silent. Acestuia ii corespunde clasa energetica tip A++, iar suprafata pe care o poate acoperi se intinde pana la 25 – 35 mp. Garantia oferita este de 24 luni.

Pentru ca unitatea interna este foarte importanta va enumeram cateva detalii tehnice ale acesteia: nivelul de zgomot este de pana la 42 dB, are dimensiunile 790 x 275 x 200 mm si o greutate de 11 kg.

gree gwh12qb-k3dna1c aparat de aer conditionat

Gree GWH12QB-K3DNA1C aparat de aer conditionat

 

Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA / MUZ-HJ35VA

Cu o garantie mare de 36 luni si cu tehnologia pe baza de Inverter incorporata, modelul Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA / MUZ-HJ35VA ne surprinde placut prin functiile sale avansate cum ar fi: Econo Cool, autodiagnoza, autocuratare, autorestart, racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare si programatorul zilnic.

Tehnologia tip DC Inverter are rolul de a oferi un confort termic optim si de a reduce consumul de energie. Capacitatea sa de 12000 BTU il face ideal pentru suprafete de pana la 25 – 35 mp. Aerul eliminat este curat si asta se datoreaza filtrului anti-praf.

Aparatul poate fi controlat de la distanta cu ajutorul unei telecomenzi practice. Nu trebuie sa va faceti griji in privinta zgomotului, deoarece unitatea interne atinge un nivel redus de pana la 45 dB, iar modul silentios isi face treaba cu brio in liniste.

Alte elemente specifice acestui model sunt: apartine clasei A de eficienta energetica, are un design modern compact, unitatea interna are greutatea de 9 kg si dimensiunile 799 x 232 x 290 mm.

mitsubishi electric msz-hj35va si muz-hj35va aparat aer conditionat

Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA si MUZ-HJ35VA aparat aer conditionat

 

Hitachi Performance RAK-35RPB-RAC-35WPB

A 5-a recomandare dezvaluie un aparat de top din categoria celor cu capacitatea de 12000 btu, care poarta numele de Hitachi Performance RAK-35RPB-RAC-35WPB. Acesta are o garantie chiar extinsa care acopera o perioada de 60 luni, fapt care-i pune in evidenta fiabilitatea, rezistenta si eficienta sa.

Este dotat cu un filtru mai special Nano Titanium Wassabi care este anti-praf si anti-bacterian. Camera in care-l veti monta va avea astfel un aer mult mai curat si proaspat. De asemenea daca sunteti plecat de acasa si nu vreti ca temperatura din incapere sa scada sub 10 grade, atunci puteti activa functia Leave Home.

Alte functii care ies in evidenta ar mai fi: mod Eco, auto-curatare, timer, functia Clean, de dezumidificare, ventilatie, incalzire, racire, autocuratare, sleep / night mode si programatorul zilnic.

Ventilatorul de dimensiuni mari face fata cu brio zilelor toride de vara, iar tehnologia cu Inverter asigura functionarea optima a compresorului. Ventilatorul are un numar de 4 trepte. Eficienta energetica este ideala si este evidentiata prin incadrarea in clasa A++.

Suprafata pe care o poate acoperi in timpul functionarii un asemenea aparat de aer conditionat este de pana la 25 – 35 mp. Unitatea care se amplaseaza in interior are o greutate de 10 kg si dimensiunile 900 x 295 x 230 mm.

hitachi performance rak-35rpb-rac-35wpb aparat aer conditionat

Hitachi Performance RAK-35RPB-RAC-35WPB aparat aer conditionat

 

Electrolux EXI12HD1W

Lista noastra cu recomandari va mai propune un aparat cu specificatii deosebite si anume modelul Electrolux EXI12HD1W. Acesta are niste avantaje importante printre care amintim tehnologia Wi-Fi incorporata, are kitul de instalare inclus, are filtru tip Carbon activ + Bio-HEPA si poate acoperi o suprafata de pana la 18 – 30 mp.

Faptul ca are 5 ani garantie la compresor si ca momentan in oferta de pe emag are montajul inclus pentru 5 m de traseu frigorific il face o alegere foarte buna pentru orice locuinta sau birou. Capacitatea generala este de 12000 BTU, iar compresorul rotativ isi face simtita eficienta mai ales datorita tehnologiei cu Inverter care a fost implementata cu succes.

Functiile pe care le acest aparat vi le pune la dispozitie in timpul functionarii sunt: functia Follow-me, autodiagnoza, functia de racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare, dezghetare automata, functia Jet, timer-ul, sleep / night mode si cea de auto-restart.

Elementele de ordin tehnic pe care ar trebui sa le mai cunoasteti sunt: apartine clasei A++, are display lcd, se monteaza pe perete, unitatea interna are nivelul de zgomot in jurul valorii de 38 dB, dimensiunile 912 x 290 x 188 mm si greutatea de 11 kg.

electrolux exi12hd1w aparat de aer conditionat

Electrolux EXI12HD1W aparat de aer conditionat

 

Acest articol si-a propus sa va tina la curent cu cele mai bune si mai populare aparate de aer conditionat care au capacitatea de racire de 12000 BTU. In plus v-am detaliat si prezentat anumite informatii despre ce caracteristici ar trebui sa aiba produsul ideal din aceasta categorie.

Va invitam sa navigati si sa analizati ofertele din magazinele online care va pun la dispozitie astfel de aparate electrocasnice de climatizare. Acum veti putea face alegerea optima care se potriveste cu dorintele si asteptarile dumneavoastra. Urmariti-ne periodic pentru a fi la curent cu ultimele tehnologii din acest domeniu.