Cel mai bun aparat de aer conditionat de 24000 BTU cu utilizare rezidentiala sau comerciala

Incaperile sau camerele de dimensiuni mai mari au nevoie de aparate de aer conditionat cu capacitate mai mare de racire. Din acest motiv au fost create aparatele de 24000 BTU care pot acoperi suprafete destul de mari de pana la 80 mp sau chiar peste.

In lunile de vara acestea pot avea atat utilizare rezidentiala cat si comerciala, fiind ideale pentru camere de hotel, case, apartamente, living-uri sau birouri. Suprafetele acoperite pot fi diverse si se incadreaza in urmatoarele valori: pana la 31 – 40 mp, 41 – 60 mp (majoritatea), 61 – 80 mp si peste 80 mp.

Dupa cum probabil va asteptati asemenea tehnologii nu sunt tocmai ieftine, iar pentru achizitionarea lor trebuie sa investiti sume de bani putin mai mari decat in cazul aparatelor cu capacitati mai mici. Preturile acestora variaza astfel: intre 3000 – 4000 lei (majoritatea), 4000 – 5000 lei sau peste 5000 lei.

Brand-urile care au avut curajul sa investeasca in astfel de produse electrocasnice sunt recunoscute pe plan international, fiind la fel de apreciate in orice magazin online din acest domeniu. Va insiram cateva dintre cele mai populare marci: Vivax, LG, Vortex, Gree, Whirlpool, Mitsubishi Electric, Carrier, Zantia, LDK, Yoki, Kyato si Daikin.

Cam toate aparatele cu o capacitate atat de mare sunt de tip standard si se monteaza pe perete, fiind compuse dintr-o unitate interna si una externa. Cel mai bun aparat de aer conditionat de 24000 BTU trebuie sa aiba o clasa de eficienta energetica de tipul: A, A+, A++ (majoritatea) sau A+++.

De asemenea este de preferat ca produsul cumparat sa aiba un nivel de zgomot redus in timpul functionarii atat in ceea ce priveste unitatea interna cat si in cazul celei externe. Ca sa va faceti o idee despre limitele acestuia, iata cateva valori pe care le poate atinge unitatea interna: intre 25 – 35 dB, 36 – 50 dB (majoritatea) sau intre 51 – 60 dB.

cel mai bun aparat de aer conditionat de 24000 btu

Cel mai bun aparat de aer conditionat de 24000 BTU

Unele modele au chiar incorporata tehnologia Wi-Fi, iar altele pot avea inclus si kit-ul de instalare. Aceste detalii sunt mentionate in lista cu specificatii a fiecarui aparat prezent in cadrul magazinului emag.

Va mai prezentam cateva caracteristici si functii la care este bine sa va uitati inainte de a cumpara un asemenea produs: ce functii de baza are (racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare), ce functii speciale are (auto-restart, auto-curatare, turbo, sleep, timer etc), ce tip de filtru are (anti-alergeni, anti-praf, tip HD, HEPA etc), ce dimensiuni are unitatea interna, ce dimensiuni are unitatea externa si ce greutatea acestora.

 

Continuam articolul cu prezentarea a 6 tipuri de aparate pe care noi le consideram a fi in topul celor care au aceasta capacitate de racire.

Vortex VAC-A24A1D

Capabil sa acopere o suprafata de pana la 55 mp, modelul Vortex VAC-A24A1D este unul dintre cele mai bine vandute aparate cu capacitatea de 24000 BTU. Acesta este echipat cu aproape toate functiile si tehnologiile necesare pentru a putea avea o utilizare rezidentiala sau comerciala. Montarea acestuia se face pe perete cu usurinta, avand si kit-ul de instalare inclus.

Functiile pe care le are sunt atat cele de baza plus cateva mai speciale. Le enumeram pe scurt aici: racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare, Turbo, sleep, Auto-clean, timer-ul de 24 ore si functia Auto-restart. Agentul frigorific folosit este ecologic si poarta denumirea de R-410A.

Consumul de energie este redus, acest lucru fiind pus in evidenta de apartenenta la clasa A de eficienta energetica, dar si de faptul ca are in dotare un compresor rotativ. Garantia oferita acopera o perioada optima de 24 luni.

Pentru ca de cele mai multe ori unitatea interna este cea care ii preocupa pe majoritatea cumparatorilor, amintim cateva caracteristici tehnice ale acesteia: are un nivel de zgomot de pana la 42 dB, are dimensiunile (L x l x h) 109.5 x 31.2 x 21.5 cm si o greutate de 15 kg.

vortex vac-a24a1d aparat de aer conditionat

Vortex VAC-A24A1D aparat de aer conditionat

 

Whirlpool SPIW 422 Inverter

Tehnologia cu al 6-lea simt de la Whirlpool isi face resimtita prezenta si in cadrul modelului SPIW 422 Inverter. Printre functiile care au la baza aceasta minune tehnologica se numara: functia 4D Airflow pentru o racire rapida, functia Power Saver cu ajutorul careia se poate economisi 20% din consumul de energie, Around U, Auto Clean sau Jet.

Acest tip de aparat isi poate regla automat modul de functionare in functie de ce temperatura este in camera. Bineinteles ca este echipat cu functiile de baza: racire, incalzire, ventilatie si dezumidificare. Cu ajutorul timer-ului se poate controla durata de functionare si ora de oprire. Alte functii utile sunt: Auto Restart, sleep, auto-diagnoza si telecomanda Touch.

Rotatiile compresorului sunt controlate intr-un mod inteligent prin implementarea tehnologiei DC Inverter. Nu trebuie sa va mai faceti griji in ceea ce priveste praful eliminat, deoarece acest produs are in dotare un filtru HD + HEPA Catechin, capabil sa retina pana la 90% din particulele de praf.

Capacitatea generala de 24000 BTU ii permite sa acopere o suprafata de pana la 40 – 50 mp, putand avea atat utilizare rezidentiala cat si comerciala. Ventilatorul functioneaza in 3 trepte, iar nivelul de zgomot atins de unitatea interna nu depaseste 50 dB.

Prin intermediul acestui aparat de aer conditionat veti face o economie de energie semnificativa, fapt pus in evidenta si prin apartenenta la clasa A++ de eficienta energetica. Garantia sa este de 24 luni. Unitatea interna are un design deosebit cu display, iar dimensiunile sale ii permit sa fie amplasata in orice incapere: 1173 x 315 x 238 mm si greutatea de 13 kg.

whirlpool spiw 422 inverter aparat aer conditionat

Whirlpool SPIW 422 Inverter aparat aer conditionat

 

Gree GWH24MD-K3DNC9G

Provenind de la cel mai mare producator de aparate de aer conditionat din lume, modelul Gree GWH24MD-K3DNC9G este unul dintre cele mai performante produse de acest tip cu capacitatea de racire de 24000 BTU. Acesta face parte din binecunoscuta serie Lomo si are la baza tehnologia cu inverter. Se poate amplasa in spatii rezidentiale, in camere de hotel, case, vile sau apartamente.

Fiabilitatea si rezistenta acestuia sunt evidentiate mai ales de garantia de 36 luni oferita. Inverterul este de tip G10, contribuind la reducerea consumului de energie cu pana la 65%, dovada a acestui fapt fiind si apartenenta la clasa A++ de eficienta energetica.

Functiile cele mai importante ale acestuia sunt urmatoarele: racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare, Turbo, Auto-curatare, auto-diagnoza, auto-restart si dezghetare inteligenta. Utilizand un asemenea aparat aerul din incapere va fi mult mai curat si respirabil, acest lucru datorandu-se in special filtrului tip Catechin care este anti-alergenic, anti-bacterian, anti-praf si dezodorizant.

Alte elemente esentiale care-l fac sa fie o buna alegere sunt: display-ul de pe unitatea interna, este silentios (nivelul de zgomot de pana la 48 dB), functionarea la -15 grade C, acopera o suprafata de pana la 60 – 70 mp, unitatea interna are un debit de aer de 1150 mc/h, dimensiunile de 1078 x 325 x 246 mm si o greutate de 17 kg.

gree gwh24md-k3dnc9g aparat aer conditionat

Gree GWH24MD-K3DNC9G aparat aer conditionat

 

Whirlpool AMD 027 Inverter

Urmatoarea recomandare vine de la Whirlpool cu modelul AMD 027 Inverter tot de 24000 BTU. Acesta poate acoperi o suprafata destul de mare de pana la 70 mp, functionarea lui facandu-se silentios si cu consum redus de energie datorita clasei A+ de eficienta energetica.

Tehnologia al 6-lea simt isi face simtita prezenta si de aceasta data, mai ales prin intermediul functiilor acestuia: de racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare, timer, Around U, 4D Airflow, Power Save si Jet Mode.

Performantele sale se regasesc si in aerul respirat care este filtrat cu ajutorul unui filtru HEPA eficient. Alte caracteristici mai insemnate ar mai fi: prezenta display-ului LED, cele 3 trepte ale ventilatorului si greutatea unitatii interne de 13.6 kg.

whirlpool amd 027 inverter aparat aer conditionat

Whirlpool AMD 027 Inverter aparat aer conditionat

 

Mitsubishi Electric MSZ-HJ71VA / MUZ-HJ71VA

Calitate si performanta sunt cuvintele care descriu cel mai bine modelul Mitsubishi Electric MSZ-HJ71VA / MUZ-HJ71VA cu inverter si capacitatea de racire de 24000 BTU. Acest brand beneficiaza doar de review-uri pozitive din partea clientilor, iar garantia extinsa de 36 luni este inca un motiv in plus pentru ca sa-l alegeti.

Principalele functii de top implementate in structura acestuia sunt: Econo Cool pentru economie de energie, Autodiagnoza, Autocuratare, Autorestart, programatorul zilnic, functia de racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare si Super Silent.

Nici aerul nu scapa necuratat si asta se datoreaza filtrului anti-alergic, antibacterian, anti-praf si dezodorizant cu care este inzestrat. Si acest aparat acopera o suprafata extinsa de pana la 60 – 70 mp, careia ii poate face cu brio prin intermediul compresorului rotativ si al celor 4 trepte ale ventilatorului.

Nu ii sunt straine nici economia de energia sau usurinta cu care poate fi amplasat in incapere, datorita clasei A+ de eficienta energetica si a dimensiunilor unitatii interne 923 x 305 x 250 mm, respectiv greutatii acesteia de 13 kg.

mitsubishi electric msz-hj71va si muz-hj71va aparat aer conditionat

Mitsubishi Electric MSZ-HJ71VA si MUZ-HJ71VA aparat aer conditionat

 

LG P24EN Inverter

A 6-a recomandare din seria aparatelor de aer conditionat cu capacitatea de 24000 BTU este reprezentata de produsul LG P24EN Inverter. Acesta are afisaj pentru energia consumata, poate controla activ energia si dispune de un filtru de protectie dublu. Clasa de eficienta energetica in care se incadreaza este de tip A++.

Si acesta la randul lui este tot un produs tip standard, se monteaza pe perete si isi face simtita prezenta pe o suprafata de pana la 60 – 70 mp. Este ultra silentios (nivelul de zgomot este de 47 dB) si are o garantie de 36 luni. Temperatura cea mai mica de operare a racirii este de -10 grade C, iar temperatura maxima de operare a racirii este de 48 grade C.

Nici in cazul acestui aparat nu lipseste filtrul antibacterian si cel anti-praf, aerul din incaperea unde este amplasat fiind mult mai curat. Are 4 trepte ale ventilatorului si niste functii de top care se regasesc la majoritatea modelelor de ultima generatie.

Cele mai utile dintre acestea sunt: cea de racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare, wi-fi ready, timer-ul, functia Jet, dezghetarea automata, telecomanda, sleep/night mode si autodiagnoza.

lg p24en inverter aparat de aer conditionat

LG P24EN Inverter aparat de aer conditionat

 

Cu toate ca preturile unor astfel de aparate sunt putin mai mari, majoritatea persoanelor sau firmelor nu ezita sa achizitioneze cele mai bune modele care le ofera confortul termic dorit.

Temperaturile insuportabile din lunile iunie, iulie si august vor fi mult mai putin resimtite in interiorul locuintelor dumneavoastra odata ce veti instala astfel de articole electrocasnice de climatizare.