Cel mai bun aparat de aer conditionat de 9000 BTU usor de utilizat in orice locuinta

Pana acum am abordat aparatele de aer conditionat cu capacitati putin mai mari, insa in acest articol vom vorbi despre modelele de 9000 btu, care sunt probabil cele mai cumparate pentru camere de apartament mai mici sau garsoniere.

Pentru a sti care aparat este cel mai bun trebuie sa urmariti anumite aspecte care scot in evidenta cele mai eficiente caracteristici ale acestora. In primul rand trebuie sa luati in calcul pretul unui asemenea aparat care poate varia destul de mult astfel: sub 1500 lei, intre 1500 – 3000 lei (majoritatea), 3000 – 4000 lei, 4000 – 5000 lei sau peste 5000 lei.

Majoritatea brand-urilor lanseaza produse tip standard, insa sunt si unele portabile, multi-split sau tip consola. Cele mai apreciate marci sunt: Vivax, Mitsubishi Electric, Daikin, LG, Gree, Carrier, Whirlpool, TROTEC, Star-Light, Samsung, Vortex, Panasonic, Orion sau Heinner.

Atunci cand va achizitionati un aparat de aer conditionat trebuie intotdeauna sa va uitati la marimea suprafetei pe care o poate acoperi, aceasta situandu-se intre valori precum: sub 15 mp, 16 – 25 mp (majoritatea), 26 – 30 mp, 31 – 40 mp si 41 – 60 mp. Locul in care se monteaza cele mai multe aparate de acest tip este peretele, urmat de podea sau chiar plafon.

Cel mai bun aparat de aer conditionat 9000 BTU

Cel mai bun aparat de aer conditionat 9000 BTU

Pentru ca electrocasnicele trebuie sa fie prietenoase cu mediul si sa va ajute la economia de energie, este indicat sa optati pentru produse care apartin urmatoarelor clase energetice de racire: A, A+, A++ (majoritatea) si A+++.

Kit-ul de instalare poate fi sau nu inclus, la fel si tehnologia wi-fi care se regaseste sau nu. Linistea din incaperea in care-l instalati este foarte importanta, tocmai de aceea nivelul zgomotului trebuie sa se incadreze intre valorile: sub 25 dB, 25 – 60 dB si peste 60 dB.

 

In cele ce urmeaza aveti prezentate 6 recomandari de top.

Star-Light ACM-09BIN

Va prezentam pe scurt caracteristicile tehnice: se utilizeaza pentru casa, montarea se face pe perete, se potriveste pentru suprafete de pana la 12 – 18 mp, capacitate generala asigurata este de 9000 btu si apartine clasei A++ de eficienta energetica.

Principalele functii de baza si mai speciale sunt: racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare, Sleep, Timer, Turbo, autorestart si autodiagnosticare. Sa nu uitam de urmatoarele specificatii tehnice: are filtru lavabil, are inverter, kitul de instalare este inclus, nivelul de zgomot este de 25 – 38 dB, dimensiunile unitatii interne sunt 720 x 210 x 255 mm si greutatea de 6.3 kg.

Star-Light ACM-09BIN aparat de aer conditionat

Star-Light ACM-09BIN aparat de aer conditionat

 

Samsung AR09KSFHBWKNZE

Iata cateva dintre elementele de baza ale acestui model: este tip standard, potrivit pentru camere de pana la 15 mp, are capacitatea de racire de 9000 btu, este economic si apartine clasei A++ de eficienta energetica, are filtru Full HD60, compresor de ultima generatie BLDC, inverter si 5 trepte ale ventilatorului.

Este bine sa stiti si cateva notiuni legate de greutate, zgomot si functii precum: nivelul de zgomot atins este de 56 dB, are greutatea de 8.2 kg si functia Turbo, autorestart sau Fast Cool.

Samsung AR09KSFHBWKNZE aparat de aer conditionat

Samsung AR09KSFHBWKNZE aparat de aer conditionat

 

Heinner HAC-9INVB Inverter

Cele mai importante elemente tehnice ale acestui aparat de aer conditionat sunt: se foloseste pentru suprafete de pana la 12 – 18 mp, are o capacitate de 9000 btu, clasa energetica este A++, are 4 trepte ale ventilatorului, un nivel de zgomot acceptabil de 52 dB, greutatea de 6.3 kg si dimensiunile de 71.5 x 25 x 18.8 cm.

Printre cela mai importante componente ale acestuia sunt filtrele antipraf si catalizator. Functiile sunt la fel de importante, fara ele neputand functiona la capacitate maxima. O parte dintre acestea sunt: functia Turbo, Timer, detectare pierdere agent frigorific sau Sleep Mode.

Heinner HAC-9INVB Inverter aparat de aer conditionat

Heinner HAC-9INVB Inverter aparat de aer conditionat

 

Daikin FTXB25C-RXB25C

Acesta este unul dintre cele mai populare produse ce au capacitatea de 9000 btu, fiind destinat suprafetelor de pana in 20 – 25 mp. Functionarea lui este silentioasa atingand doar 21 – 40 dB, iar in ceea ce priveste consumul de energie putem spune ca este economic si eficient din moment ce apartine clasei energetice A++.

Este dotat cu filtru fotocatalitic, ventilatorul are 4 trepte, are o greutate de 8 kg si dimensiunile 770 x 283 x 216 mm. Merita sa mentionam si cateva dintre functiile sale speciale: Mod Confort, Mod Putere, Silentios si Programator zilnic.

Daikin FTXB25C-RXB25C aparat de aer conditionat

Daikin FTXB25C-RXB25C aparat de aer conditionat

 

Beko BHIN 090 Slim

Urmatorul produs vine cu niste detalii de invidiat, care il fac o alegere chiar buna in categoria de 9000 btu. Amintim cateva specificatii esentiale: acopera suprafete de pana la 20 mp, are clasa A++, functioneaza pe baza de inverter, kitul de instalare este inclus, zgomotul atins este de 56 dB, iar greutatea sa este de 9 kg.

Filtrele din dotare si functiile cu care este inzestrat sunt urmatoarele: filtru antibacterian, antipraf, antialergic si dezodorizant, respectiv functia autorestart, dezghetare automata, Jet, Timer, Sleep / Night mode, telecomanda si HotStart.

Beko BHIN 090 Slim aparat de aer conditionat

Beko BHIN 090 Slim aparat de aer conditionat

 

Whirlpool SPIW 409L Inverter

Chiar si in acest domeniu Whirlpool isi face simtita prezenta prin tehnologia al 6-lea simt. Iata o lista cu cele mai interesante functii ale acestui model: autoclean, Timer, Around U, Sleep Mode, 1WStand-by, Autorestart, Jet, Silence, Wi-Fi Ready, telecomanda, 4D Air Flow si autodiagnoza.

Ca sa va faceti o idee si despre caracteristicile tehnice ale acestuia, enumeram o parte din acestea: acopera suprafete de pana la 20 – 25 mp, are clasa energetica A+, are filtru de Carbon Activ, garantie de 24 luni si un nivel de zgomot de doar 39 dB.

Whirlpool SPIW 409L Inverter aparat de aer conditionat

Whirlpool SPIW 409L Inverter aparat de aer conditionat

 

In Romania tot mai multe persoane doresc sa-si monteze aparate de aer conditionat, iar cele de 9000 btu sunt probabil cele mai cumparate modele, deoarece sunt ideale pentru locuintele de mai mici.

Va invitam sa explorati ofertele magazinului emag, care se regasesc in numar destul de mare si acopera o gama variata de brand-uri si modele.