Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil sau mobil – o solutie practica si utila

In ultimii ani produsele electrocasnice de climatizare au luat o tot mai mare amploare, fiind preferate de cumparatorii care locuiesc in zonele mai calduroase ale tarii. Pentru o mobilitate cat mai mare si usurinta in instalare, tot mai muli clienti ai magazinului emag opteaza pentru aparatele de aer conditionat portabile sau mobile.

Acestea se monteaza pe podea, putand fi mutate cu usurinta in alte camere sau incaperi din locuinta dumneavoastra. In acest articol veti gasi cateva sfaturi si recomandari utile pentru cei care vor sa achizitioneze cel mai bun aparat de aer conditionat portabil sau mobil.

Pretul este extrem de important, trebuind sa se afle intr-un raport avantajos cu restul caracteristicilor. Cele mai multe au preturile: sub 1000 lei, 1000-1500 lei (majoritatea), 1500-3000 lei, 3000-4000 lei si peste 5000 lei.

Brandurile care fabrica asemenea aparate pot fi intalnite si la celelalte tipuri de produse, insa sunt cateva care s-au concentrat mai mult pe implementarea unor tehnologii de ultima generatie specifice aparatelor portabile. Astfel de branduri sunt: Trotec, Argo, Vivax, Vortex, Carrier, Star-Light, DeLonghi, Taurus si Orion.

Suprafetele carora le pot face fata nu sunt chiar mici, apropiindu-se de cele specifice aparatelor mai mari tip standard. Acestea sunt: sub 15 mp, 16-30 mp, 31-60 mp si 61-80 mp.

Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil

Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil

In ceea ce priveste capacitatea generala, aceasta poate atinge valori de pana la 16000 BTU, cele mai multe putand avea: 7000 BTU, 8000 BTU, 9000 BTU, 10000-11000 BTU, 12000 BTU (majoritatea) sau 14000 BTU.

Alte caracteristici esentiale la care este bine sa va mai uitati ar fi: eficienta energetica ( A sau A+), nivelul de zgomot (51-60 dB la majoritatea) si daca are sau nu functie wi-fi.

 

Va invitam sa admirati sase dintre cele mai bune aparate de aer conditionat mobile.

Star-Light ACMP-12A

Acest aparat impresioneaza in primul rand prin caracteristicile tehnice pe care le are. Le amintim pe cele mai importante dintre acestea: are utilizare rezidentiala, este portabil, are montare pe podea, capacitatea sa este una generoasa de 12000 BTU, debitul de aer al unitatii interne este de 350 mc/h, nivelul de zgomot este de 65 dB, are compresor rotativ, kitul de instalare este inclus, apartine clasei energetice A si are o greutate de 26.6 kg.

Ceea ce-l face cu adevarat interesant consta in faptul ca are niste functii speciale precum: recire, ventilatie, dezumidificare, timer, telecomanda, display, sleep/night mode, 1Wstand-by si detectare pierdere agent frigorific.

Star-Light ACMP-12A aparat de aer conditionat

Star-Light ACMP-12A aparat de aer conditionat

 

Carrier PC-09HPPD

In cazul acestui model precizam pentru inceput specificatiile de baza: este portabil, se poate utiliza in casa pentru suprafete de pana la 29 mp, are capacitatea de 9000 BTU, este dotat cu filtru anti-alergic si anti-praf, ventilatorul are 4 trepte, debitul de aer este de 370 mc/h, zgomotul generat poate atinge 52 dB, dimensiunile sunt 467 x 397 x 765 mm si o greutate de 30.5 kg.

Acest aparat se diferentiaza fata de celelalte prin functiile sale avansate: racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare, auto restart, dezghetare automata, Follow me, Sleep/night mode si baleiere.

Carrier PC-09HPPD aparat de aer conditionat

Carrier PC-09HPPD aparat de aer conditionat

 

Argo Slimmy 9000 BTU

Caracteristicele esentiale ale acestuia il fac sa poata fi folosit cu usurinta in incaperi de pana la 36 mp. Printre acestea le mentionam pe cele mai importante: are capacitatea de 9000 BTU, face parte din clasa A de eficienta energetica, are filtru lavabil, 3 trepte ale ventilatorului, kitul de instalare este inclus si are o greutate de 24.5 kg.

Acest produs este apreciat mai ales pentru functiile sale inovatoare care raspund cerintelor celor mai multi dintre clienti: racire, dezumidificare, ventilatie, telecomanda, auto restart, timer, sleep mode, autodiagnoza si X-fun.

Argo Slimmy 9000 BTU aparat de aer conditionat

Argo Slimmy 9000 BTU aparat de aer conditionat

 

Trotec PAC 2000E

Caracteristici tehnice: este portabil, acopera o suprafata de 26 mp, are capacitatea de 7000 BTU, atinge un zgomot maxim de 54 dB si are 24 kg.

Functiile sale sunt: racire, dezumidificare, ventilatie si telecomanda.

Trotec PAC 2000E aparat de aer conditionat

Trotec PAC 2000E aparat de aer conditionat

 

Vivax ACP-09PT25AEF

Acest aparat apartine unui brand cu traditie in lumea aparatelor de climatizare portabile cu utilizare rezidentiala sau comerciala. Se poate transporta foarte usor dintr-o camera in alta, facand fata cu usurinta temperaturilor ridicate din timpul verii.

Elementele care il fac atat de apreciat sunt: capacitatea de 9000 BTU, functia auto restart, autodiagnoza, timerul si faptul ca este destul de usor, avand o greutate de 26.6 kg.

Vivax ACP-09PT25AEF aparat de aer conditionat

Vivax ACP-09PT25AEF aparat de aer conditionat

 

Vortex VAP-A12 Inverter

Iata pe scurt principalele dotari: capacitatea de 12000 BTU, clasa A energetica, are incorporata tehnologia inverter, dimensiunile de 480 x 400 x 795 mm si greutatea de 33 kg.

La acestea de mai sus se adauga si o serie de functii specifice aparatelor de aer conditionat mobile: racire, incalzire, ventilatie, dezumidificare, timer si telecomanda.

Vortex VAP-A12 Inverter aparat de aer conditionat

Vortex VAP-A12 Inverter aparat de aer conditionat

 

Persoanele care aleg asemenea produse apreciaza in special mobilitatea lor, adica posibilitatea de a fi mutate dintr-o camera in alta.

Dupa ce ati analizat recomandarile noastre, credem ca va va fi mult mai usor sa va alegeti produsul cel mai potrivit nevoilor dumneavoastra.